Contabilitate primara

Echipa noastra de contabilitate este compusa de absolventi ai Academiei de studii economice

Serviciile noastre de contabilitate sunt sustinute de o procedura puternica care prevede înregistrarea tranzactiilor economice, in baza documentelor primare.

Aceste documente sunt revizuite atent inaintea procesarii acestora si sunt supuse completarii prin intocmirea listei suplimentare de documente necesare vizualizarii corecte si echitabile a activitatii economice a societatii.

Mai jos sunt descrise unele informatii importante referitoare la documentele contabile primare.

Obiectivul documentelor contabile il reprezinta înregistrarea cronologica si sistematica a tranzactiilor lunare realizate.

Raportul dintre documente contabile primare si contabilitate este determinata de o directie cu doua cai.

Inscrierea datelor in documente se face cu cerneala, cu pasta de pix, cu masina de scris sau cu ajutorul tehnicii de calcul. Nu sunt admise stersaturi.

Nu sunt admise corecturi in documentele pe baza carora se primeste, se elibereaza sau justifica numerarul.

Contabiliatea primara si Situatia financiar contabila

Pe de o parte, toate documentele sunt înregistrate în contabilitate, care reflecta in acest fel o imagine sintetica a tuturor operatiunilor , iar pe de alta parte, toate înregistrarile contabile trebuie sa se bazeze pe un documente contabile.

Eventualele erori se corecteaza prin taierea cu o linie a cifrei sau a textului gresit, deasupra careia se trece cifra sau textul corect. Corectura se efectueaza pe toate exemplarele si este confirmata prin semnatura de persoana sau persoanele care au efectuat corectura mentionandu-se si date cand aceasta a fost efectuata.